botenbank

SAIL Amsterdam 2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Over een klein jaar, op 12 t/m 16 augustus 2020, vindt de 10e editie van SAIL Amsterdam plaats. Een week lang vormt de Amsterdamse IJhaven, dan omgedoopt tot de Oranje Oceaan, het decor van een tot de verbeelding sprekend programma vol nautische historie, imposante Tall Ships, muziek, cultuur, fun en culinaire uitspattingen.

Tijdens de jubileum editie van SAIL komen er meer dan 600 schepen naar Amsterdamse, waaronder een vijftigtal Tall Ships met hun kleurrijke bemanningen. Meer dan 40 van deze iconen hebben al formeel bevestigd graag te willen komen. Uiteraard inclusief de publiekslievelingen: ARC Gloria uit Colombia, Santa Maria Manuela uit Portugal en het vlaggenschip, de Clipper Stad Amsterdam.

Net als voorgaande jaren: ook dit jaar eigentijds spektakel en passend theater

Net als voorgaande jaren: ook dit jaar eigentijds spektakel en passend theater

SAIL 2020 verbindt de hele wereld

De jubileum editie zal ook eigentijds spektakel en passend theater te water bieden. Om hiermee ook in 2020 weer ruim 2 miljoen bezoekers en echte SAIL liefhebbers te inspireren. SAIL Amsterdam is het grootste, vrij toegankelijke publieksevenement van Nederland waar iedereen welkom is. “Het vrij toegankelijke karakter is uniek aan dit evenement en dat moeten we koesteren. Dat is alleen mogelijk met de steun van een groot aantal passende partners en de verkoop van zakelijke en particuliere arrangementen”, aldus Reineke Boot, directeur SAIL Event Partners.

Dat werd onderschreven door burgemeester Femke Halsema: “Doe allemaal mee, alleen door samen onze schouders eronder te zetten is dit grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland mogelijk!”. KPN heeft zich al als hoofdsponsor aan SAIL Amsterdam verbonden. Ook in 2010 en 2015 leverde KPN een cruciale bijdrage aan alle digitale verbindingen van SAIL.

SAIL 2020 verbindt de hele wereld

SAIL 2020 verbindt de hele wereld

Duurzaamheid op SAIL 2020

De 2020 editie van SAIL wil de meest duurzame en groene ooit worden. In 2015 is SAIL gestart met een speciaal duurzaamheidsprogramma wat nu dus verder wordt uitgebouwd. De havens en de kades zullen tijdens SAIL 2020 dan ook schoner zijn dan ooit.

Talentontwikkeling

SAIL Amsterdam 2020 wil honderden jongeren en 2.000 vrijwilligers actief betrekken bij het evenement. Via gemeenten, onderwijsinstellingen en social media. Daarom is er ook een speciale SAIL Academy. Jonge talenten krijgen hier het komende jaar een unieke kans op werkervaring. Daarnaast zullen honderden talenten uitgenodigd worden als vrijwilliger bij de daadwerkelijke uitvoering van SAIL. Liefhebbers kunnen zich vanaf nu aanmelden via SAIL.nl.

Duurzaamheid op SAIL 2020

Duurzaamheid en talentontwikkeling staan centraal tijdens SAIL 2020

Koop alleen bij formeel geaccrediteerde partijen

Met de officiële kick-off is ook de verkoop van particuliere arrangementen live gegaan via SAIL.nl. De kaartverkoop van zakelijke arrangementen is eerder deze maand al gestart. Uitdrukkelijk wijst SAIL Amsterdam 2020 erop dat alleen arrangementen die gekocht worden via www.sail.nl toegang geven tot de Oranje Oceaan (IJhaven) met de Tall Ships.

Meer informatie: www.sail.nl

Share.

Leave A Reply

© 1996 - 2020 BotenBank.nl is een activiteit van Arimpex Media Services.