botenbank

Pollard Jachtbouw: Custom built in staal of aluminium

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Op het nieuwe land van de Noord-oostpolder is in Ens jachtbouwer Pollard te vinden. Van oudsher een refit- en reparatiebedrijf. Sinds 4 jaar werken de broers Herman en Jan Pollard nu samen in het vervaardigen van hoogwaardige nieuwbouw, geheel op maat en naar wens van de klant
Pollard
De heren zijn lassers van beroep en dat merk je direct bij binnenkomst. In een ruime loods worden boten ook echt op stapel gezet. Vaak verzorgt een jachtwerf de eindmontage van een boot maar wordt het casco elders gemaakt. Bij Pollard is dat anders, hier wordt een boot vanaf het allereerste staalplaatje inelkaar gelast. Ook de techniek en eindmontage wordt hier gedaan zoals het installeren van de motoren en appendages daaromheen. Niet alles vindt in eigen huis plaats, het schilder werk wordt elders gedaan. Ook wordt het timmerwerk wordt uitbesteed zodra het een om een complex interieur gaat.
Pollard
Een specialisme van Pollard Jachtbouw is het lassen van een spanningsvrij casco. Dat is mogelijk door goed en zorgvuldig te werken. Daarmee kom je tot een mooie strakke romp zonder vervormingen waar later weer kilo’s plamuur voor nodig zijn om ze weg te werken. Niet verwonderlijk dat Pollard ook casco’s voor andere bedrijven maakt.
Pollard
Pollard Jachtbouw verwerkt zowel staal als aluminium. Dat zijn twee verschillende disciplines, tegelijkertijd kun je deze materialen niet goed verwerken. Zodra er een aluminium jacht op stapel wordt gezet ontsmet men eerst de loods, ieder flintertje staal wordt verwijderd zodat corrosie van staalresten op het aluminium geheel is uitgesloten. Ongeveer 80% van de gebouwde jachten zijn uit staal. De rest wordt uit aluminium gemaakt, dit zijn voornamelijk snelvarende schepen.
Pollard
Alle rompvormen zijn mogelijk. Uiteraard de oer-Hollandse knikspant hoewel men tegenwoordig meestal voor een multiknikspant gaat. Met een gang extra benadert dit wat meer een rondspant. Voor een waaiersteven schrikt men niet terug. Ook vormen de sierlijke lijnen van een S-spant en rondspant geen probleem maar een uitdaging voor de heren Pollard. Met deze mogelijkheden worden zowel motorschepen als zeilboten gemaakt.
Pollard
Custom Build is een sleutelwoord in de mogelijkheden die Pollard Jachtbouw biedt. Omdat men vanaf het allereerste staalplaatje uw schip bouwt is er veel meer inspraak mogelijk dan wanneer er een casco uit voorraad wordt betrokken. Een kuipvloer wat lager of hoger, een aangepaste instap, de keuken aan de andere kant. Het kan allemaal zonder ingewikkeldheden.

Om geïnteresseerden in de producten van Pollard Jachtbouw toch enig houvast te bieden is er een eigen lijn motorjachten ontwikkeld. Op basis van een ontwerp van Michiel van Vossen worden de Pollard 1180 en 1300 geproduceerd naast de Coastliner 1150. Er zijn verregaande plannen om een Pollard 1080 op stapel te zetten. Dit keer wel in een standaarduitvoering waarmee de prijs scherp neergezet kan worden. Uiteraard blijven de broers Pollard de mogelijkheid bieden om eigen wensen te vervullen maar als men snel wil varen zal dit model uit voorraad leverbaar zijn.
De Pollards en Coastliners zijn typische motorjachten zoals ze tegenwoordig worden ontworpen. Zoveel mogelijk slaapplaatsen is niet langer meer de opgave. Comfort zoals thuis voor twee personen met de mogelijkheid eventueel een stel gasten te bergen is meer van deze tijd. Een stoere zeewaardige uitstraling en een grote open kuip met een prominent stuurhuis zijn de voornaamste ingrediënten.

Pollard Jachtbouw heeft kwaliteit bovenaan het prioriteitenlijstje staan. Dat betaalt zich uit in een goed gevulde orderportefeuille en tevreden opdrachtgevers. Vooral dat laatste maakt dat er uit de omgeving van een bestaande klant vaak een nieuwe opdrachtgever voortkomt. Dat zegt iets over de manier waarop Pollard Jachtbouw het begrip custom build invulling geeft.

Voor meer informatie:
Pollard Jachtbouw
Oogstveld 15
8307 DV Ens
Tel: 038 33 20 067
Fax: 038 33 20 067
Mob: 06 274 327 67
info@pollardjachtbouw.nl
www.pollardjachtbouw.nl

Zoek Pollard boten op Botenbank

Share.

Leave A Reply

© 1996 - 2019 BotenBank.nl is een activiteit van Arimpex Media Services.