botenbank

Pikmeerkruisers: Tijdloos en Comfortabel in een Perfecte Bouwkwaliteit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

De in het Friese Grou gevestigde Jachtwerf de Groot is een icoon in de vaderlandse jachtbouw met een stevige exportpositie. Het is een bedrijf waar al meer dan 50 jaar Pikmeerkruisers worden gebouwd die hun weg vinden naar zowel Nederlandse als eigenaren in Duitsland, Engeland en Frankrijk. De Pikmeerkruiser wordt geheel in eigen beheer vervaardigd, vanaf de staalplaten tot de uiteindelijke afwerking, waardoor de indeling, inrichting en accessoires op een nieuw schip geheel naar wens van de opdrachtgever opgeleverd worden.

De geboortegrond van de Pikmeerkruiser ligt verrassend genoeg aan de oever van het Pikmeer. Met het prinses Margrietkanaal als een grote natte snelweg erdoorheen is het een zeer druk kruispunt voor het scheepvaartverkeer. Begrijpelijk want Friesland is hier zo ongeveer op zijn mooist. In het verlengde van het Pikmeer is de Peanster Ee te vinden. Een wat groter vaarwater met een mooie binnendoorroute naar Eernewoude. Grou zelf is één van de weinige plaatsen die wel voldoende capaciteit voor bezoekers herbergt maar waar dit niet ten koste is gegaan van de authentieke sfeer.

Pikmeerkruiser OC

Traditionele kwaliteit

De Pikmeerkruiser is van oudsher een veelzijdige en degelijke boot met een elegante, klassieke lijn die naadloos in dit decor past. In een aantal romplengtes waren er voor ieder exemplaar vele indelingsmogelijkheden en andere opties beschikbaar waarmee iedere Pikmeerkruiser een eigen karakter meekreeg. Tegenwoordig staat de derde generatie De Groot aan het roer waarmee aan de kwaliteitsbeginselen van de werf niets is veranderd maar wel in de uitvoering ervan. Logisch want ontwikkelingen in de jachtbouw staan natuurlijk niet stil. Die ontwikkelingen worden echter niet alleen op de schepen van nu toegepast. De werf biedt voor Pikmeerkruisers met ervaring een upgrade aan waarmee deze boten in opties en accessoires weer geheel van deze tijd zijn. De relatieve waardevastheid van Pikmeerkruisers komt hiermee nog beter tot zijn recht.

Pikmeerkruiser AC

Line-up 2020

De standaard range in Pikmeerkruisers verdeelt zich over drie verschijningsvormen in lengtematen tussen de 38 en 50ft. Deze worden aangeboden met een open kuip en een lage doorvaarthoogte, met een flybridge voor een fantastisch uitzicht of modellen met een achterkajuit voor comfortabel familiegeluk. In de basis is het lijnenspel van deze hedendaagse Pikmeerkruisers vergelijkbaar met eerdere schepen van de werf. Er is op dit vlak dan ook geen roer omgegooid maar wat goed was is verder verfijnd. Hiermee is een designtaal ontstaan die de modellen een flinke dosis sierlijkheid meegeeft. Scherpe hoeken vind je nauwelijks, die hebben plaatsgemaakt voor rondlopende lijnen, een mooie zeeg en een verhouding tussen romp en de hoogte van de opbouw die goed in balans is.

Pikmeerkruiser FB

Maatwerk in Pikmeerkruisers

Jachtwerf de Groot is altijd een botenbouwer geweest die zich wist te onderscheiden met maatwerk. Dat is nog steeds het geval. De basisontwerpen die al beschikken over een praktische inrichting zijn dus compleet aan te passen naar ieders wensen. Dat geldt voor het exterieur maar zeker ook voor het interieur. Omdat zowel het staal- als timmerwerk in eigen huis plaatsvindt is binnen het redelijke alles mogelijk.

Om kennis te maken met de Pikmeerkruiser is er de mogelijkheid er een te huren. Voor dit doel heeft de werf een Pikmeer 44 OCS met alle opties ter beschikking. De werf biedt verder alle services aan om probleemloos bootbezit te garanderen. Winterstalling, onderhoud aan de techniek, een schilderbeurt, herstoffering tot een totale refit. Dat deze werkzaamheden door een net zo betrokken als kundig team worden uitgevoerd spreekt voor zich.

Voor meer informatie: www.pikmeerkruiser.nl

Benieuwd welke Pikmeerkruisers er nu te koop staan? Bekijk hier het aanbod.

Share.

Leave A Reply

© 1996 - 2021 BotenBank.nl is een activiteit van Boats Group Nederland B.V.