botenbank

Nautische dag bij Bal Watersport

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Op zoek naar een leuk watersportevent? Op zaterdag 21 september is er bij Bal Watersport in Bruinisse een Nautische dag. Bezoek vanaf 10 uur de nautische markt of ga in de avond naar het interessante avondprogramma. Dit gaat om 19.00 uur van start als Martijn Dijkstra, de Bruinisser wereldzeiler, de avond opent. Vervolgens zal de bekende zeezeiler Henk de Velde over zijn wereldvaren vertellen.

Markt bij Bal Watersport

Watersport staat centraal op deze Nautische dag, er zijn allerlei nautische artikelen te koop op de markt. Die vindt plaats in de winterstalling van Bal Watersport (Industrieweg 4b). In de kraampjes bieden allerlei bedrijven en particulieren hun waren aan. Goed om te weten: de entree voor deze nautische markt is gratis.

Zeezeiler Henk de Velde

Zeezeiler Henk de Velde bij Bal Watersport

Het avondprogramma is ook een aanrader. De kosten hiervoor zijn € 6,50 (inclusief een drankje). Luister naar de verhalen van Henk de Velde (69), zeezeilende filosoof. Henk is bekend van zijn lange solotochten over de oceanen. Op zijn vijftiende ging hij de zee op als lichtmatroos, hij werkte toen in de koopvaardij. In 1978 begon hij zijn eerste wereldreis, die zeven jaar duurde. In 1989 verbeterde De Velde net niet het wereldrecord in het solo rond de wereld zeilen.

Waterzigeuner Martijn Dijkstra

De avond wordt geopend door Martijn Dijkstra uit Bruinisse. Hij  trotseert de Atlantische Oceaan al jaren met zijn Prinses Mia. Hij voelt zich een ‘moderne waterzigeuner’. Martijn zeilt veel rondom Bermuda, in het Caribisch gebied en langs de oostkust van Amerika. Na deze lezing kiest hij weer het ruime sop.

Aanmelden of meer informatie? Ga naar Balwatersport.nl

Share.

Leave A Reply

© 1996 - 2020 BotenBank.nl is een activiteit van Arimpex Media Services.