botenbank

Moody zeiljachten: Opnieuw toonaangevend

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Moody Yachts heeft een traditie in de bouw van luxe zeiljachten die bijna 100 jaar teruggaat. Zeiljachten van Moody bieden al die tijd een zeer hoge kwaliteit en zijn uitgerust met louter de beste technologie, bouwkwaliteit en indeling die het leven aan boord van een Moody zo comfortabel maakt.

Sinds 2007 is HanseYachts AG vastbesloten om het merk Moody opnieuw toonaangevend te laten zijn in de zeilbotenbranche. Als een van de grootste producenten van pleziervaartuigen ter wereld heeft de werf haar portefeuille uitgebreid met deck salon en achterkajuit jachten. Dankzij een ultra moderne freesmachine is de productie van nieuwe modellen volgens de nieuwste maatstaven in exclusieve jachtbouw.

Bill Dixon

Moody jachten worden sinds jaar en dag samen ontwikkeld met Bill Dixon. Deze Naval Architect heeft recent zijn contract verlengd en gaat samen met de werf door met werken aan nieuwe modellen. Ook in de toekomst zullen individualisten en traditionele zeilers weer onder de indruk zijn van kwaliteit en ontwerp. De resultaten zijn terug te zien in de nieuwe modellen.

Bij de lancering van de ontwerpen van Bill Dixon werd er evenwel nogal wat opschudding veroorzaakt vanwege vele vernieuwingen in vergelijk met puur traditionele zeiljachten. Het opvallende design met grote ramen voor een 360 graden uitzicht in combinatie met een optimale ergonomie voor een comfortabel gevoel van welzijn.

Moody

Aft Cockpit: Elegant en tijdloos

De achterkuip modellen van Moody zijn veilig en comfortabel dankzij het stevige windscherm en de beschutte kuip. Tel daarbij het perfect ingetimmerde interieur van massief hout bij op waarbij handgemaakte degelijkheid modern design elkaar ontmoet. De serie bestaat uit twee modellen, een 41 en 45 voeter. De kleinste, voor zover je daar bij 12,70m over kunt spreken, heeft wat meer een Hanse invloed. De grotere 45 grijpt weer wat meer terug op traditie met een klassiek ogende raampartij in de kajuitopbouw. Kenmerkend voor beide modellen is het rondlopende windscherm voor een onbelemmerd uitzicht, beschutting en bevestigingsmogelijkheid voor een kuiptent. Chique is het ook in vergelijk met recht toe recht aan beglazing.

Moody

Moody Decksaloon modellen

Het gelijkvloers concept van de Moody Decksaloon modellen is een unieke benadering van hedendaagse jachtdesign. Open de schuifdeuren en geniet van een panoramisch uitzicht. Zowel de salon als de ruime kuip bevinden zich op hetzelfde niveau. De combinatie van een flinke kuip met de centraal geplaatste kuiptafel en het open achterdek is ideaal om met vrienden en familie een fantastische tijd door te brengen. Ook de Moody Decksaloon modellen zijn beschikbaar in twee maten, een 45 en 54 voeter. De Moody DS 45 is bedoeld om het zeilen tot een waar genoegen te maken. Met een zelfkerende fok in combinatie met op hun taak berekende lieren zorgt dit voor een eenvoudige en veilige handling met een kleine bemanning. Het jacht kan eenvoudig worden bediend vanaf de stuurstand, met alle trimmogelijkheden binnen handbereik.

Aan boord van de Moody DS54 geniet iedereen van heel veel bewegingsvrijheid naast veiligheid. Een extra hoge dekverschansing, handrelingen op het salon dak en de vaste RVS reling zorgt voor een veilig passage door het gangboord, ook in een slingerende zeegang.

moody
Op zoek naar een Moody? Klik hier om deze op Botenbank te vinden

Share.

Leave A Reply

© 1996 - 2020 BotenBank.nl is een activiteit van Arimpex Media Services.