botenbank

Dufour Yachts: Een illustere Franse botenbouwer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Al meer dan 50 jaar is Dufour Yachts een Franse producent van aansprekende en innovatieve zeiljachten. Onderscheidend in styling, nieuwe ideeën en toegewijd om boten te creëren die goed zeilen met voldoende comfort voor een gelukkig leven aan boord.

Dufour Arpege

Michel Dufour, de oprichter van de werf, was een gepassioneerde zeezeiler. Het duurde niet lang voordat deze voorliefde in combinatie met kennis van glasvezel het ontwerp voortbracht van de eerste Dufour, de “Sylph”. Meer dan 400 exemplaren werden verkocht tussen 1964 en 1974 wat de start markeerde van Dufour Yachts. Voortbouwend op dit succes zag de Arpege in 1967 het levenslicht. Binnen 10 jaar goed voor meer dan 1500 exemplaren en inmiddels een legitieme klassieker.

Begin jaren ’70 was Dufour een toonaangevende werf met meer dan 400 werknemers. De Dufour 24 was de nieuwe bestseller. De Dufour 35, 31 en 2800 volgden die tot op vandaag de dag nog steeds vrolijk rondvaren.

Dufour

In 1979 is German Frer aangesteld als de nieuwe huisontwerper. In de jaren 80 en 90 breidde Dufour Yachts snel uit en raakte betrokken bij allerlei projecten. Naast het verwerven van voormalig rivaal GibSea Yachts werkte Dufour Yachts samen met de Franse kledingontwerpers Lacoste en creëerde de Prestige en Classic Ranges.

In 2005 is Dufour een vruchtbare samenwerking aangegaan met de beroemde Italiaanse architekt Umberto Felci. In 2010 zijn de merken Dufour en Grand Soleil vervolgens verkocht aan de Bavaria Yacht Group. Enkele jaren daarna, in 2013, werd het bedrijf gereorganiseerd door een management buy-out van de Bavaria Yacht Group. Dit heeft het mogelijk gemaakt om door te gaan met het produceren van kwaliteitszeiljachten en te blijven investeren in een bouwwijze volgens de laatste stand der techniek.

Dufour Yachts

Interesse in een Dufour? Zoek dan in een uitgebreid aanbod op Botenbank.nl

Voor meer informatie: dufour-zeiljachten.nl

Share.

Leave A Reply

© 1996 - 2020 BotenBank.nl is een activiteit van Arimpex Media Services.