botenbank

Contest 42: Compacte klasse

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bij de verkiezing voor de HISWA zeilboot van het jaar werd de Contest 42 een van de drie genomineerde jachten. Voor Contest is het de tweede uitverkiezing naast de selectie van de 52 MC bij de motorboten. Het gaat de werf uit Medemblik voor de wind.
Contest 42

De werf

Contest is familiebedrijf dat zich al drie generaties lang heeft gespecialiseerd in luxe en kwalitatief hoogwaardige zeiljachten. Met het aantreden van de jongste generatie lag de focus niet alleen meer op grotere jachten. Behalve de compacte 42 voeter werd ook een nieuw 52 voet motorjacht geïntroduceerd, zodat Contest bezitters ooit op een motorboot met de eigenschappen van hun zeiljacht kunnen overstappen.
Contest 42

Ontwerper van de Contest 42

De Contest 42 is door de Contest huisontwerper Georg Nissen vormgegeven en van binnen door Gillian Brown gestileerd. Vanwege de steile boeg en de grote donkere raampartij oogt het modern, met een sportieve uitstraling. Het jacht is bedoeld voor zeilers die er van dromen een grote reis te maken en er voor kiezen dat in stijl, luxe en comfort te doen, zonder al te veel aan vaareigenschappen te hoeven inboeten. Dat is gelukt.
Contest 42

Het interieur

De ruimte aan boord is verdeeld in een relatief grote kajuit en een beperkte kuip, met overigens voldoende ruimte voor zes man. Doordat de lieren ver naar achter zijn geplaatst en er is gekozen voor een high aspect fok is de boot shorthanded te zeilen. Vanwege de grote breedte achterin is er gekozen voor dubbele stuurwielen met goede support voor de stuurman.
Het interieur oogt, mede door de rompramen en het gebruik van licht hout, heel licht en modern. Er is een grote eettafel en de kombuis doet niet onder voor de keuken van een doorsnee woonhuis. De eigenaarshut voorin heeft een bed dat naar de boeg toe vrij smal wordt. Maar er is wel gekozen voor een separate douche- en toiletruimte, want dat zijn de zaken die stellen op een lange reis belangrijk vinden. En voor het interieur zijn er veel verschillende configuraties mogelijk.

Contest 42
De boot zeilt uitstekend en is zelfs op de testdag met 20 knopen wind met vol tuig goed onder controle te houden. Ook de afwerking van de met de vacuüm infusie methode gebouwde boot is uitstekend. Aan deze nieuwe cruiser hangt een stevig prijskaartje, want de boot is verkrijgbaar vanaf € 470.000. Dan heb je wel een compact Nederlands jacht waarvan elk detail de klasse uitstraalt.

Scorebord:
Constructie ****
Comfort & Ruimte ****
Ergonomie ***
Afwerking ****
Vaareigenschappen ****
Prijs / Kwaliteit ***

Technische specificaties:
Lengte: 12,85 m
Breedte: 4,15 m
Diepgang: 2,20 m
Zeiloppervlak: ca 100 m2
Waterverplaatsing: 11.000 kg
Motorvermogen tussen 54 pk
Prijs: vanaf € 389.000 ex btw
www.contestyachts.com

Share.

Leave A Reply

© 1996 - 2019 BotenBank.nl is een activiteit van Arimpex Media Services.