botenbank

Aquanaut Drifter 1100 OC: Introductie nieuwe generatie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hoe traditie tot innovatie kan leiden laat de Friese werf Aquanaut zien met de introductie van een nieuw lijn Drifter motorjachten. Onder de 3.0, de derde generatie, staat een serie boten op stapel die de huidige lichting watersporters op hun wenken bediend met een aantrekkelijk uiterlijk en doordacht interieur. In een mix van ronde en rechte vormen een hedendaags schip zonder het mooie van vroeger uit het oog te verliezen.

Nog vóór de zomer zal de Sneeker jachtwerf de eerste Drifter 3.0 te water laten. Het model van 3,5 meter breed en met een diepgang van 1 meter heeft een open kuip én al het goede van de vorige Drifter-generaties behouden: de stille motor, het ruime en lichte interieur en de stoere belijning. Het is er nog allemaal. Net als het grote voordeel dat kuip, salon en keuken zich op één niveau bevinden.
Aquanaut Drifter
Het stoere uiterlijk, de degelijke bouw en het ongekende comfort. De Drifter 1100 OC 3.0 beschikt over alle kenmerken van zijn voorgangers, de Drifter CS en de Privilege. Toch is er een groot verschil: de prijsklasse! Zo zorgt Aquanaut er met een gloednieuwe Drifter-generatie voor dat de ultieme watersportdroom binnen het bereik van een breder publiek komt.

Voel de ruimte

Ook aan de verlaagde kruiphoogte (onder de 2,5 meter) is niet getornd. En wederom gaat deze unieke eigenschap niet ten koste van de stahoogte. Sterker nog: ten opzichte van de Drifter CS en Privilege staat bij de Drifter 3.0 de vorm nóg meer in het teken van de functie. Met de rechte boeg als lichtend voorbeeld. Van eigenaarshut tot badkamer en van gastenverblijf tot dinette, overal is de ruimte voelbaar. En dat op slechts 11,15 meter lengte.
Aquanaut Drifter

Modern en eigentijds

Er zijn qua aandrijving, apparatuur en betimmering slimme keuzes gemaakt. Maar ook de Drifter 3.0 straalt het hoge kwaliteitsniveau in alles uit. Zo is de derde generatie Drifter opnieuw een tweede thuis. Aan boord zal de ware liefhebber de vrijheid ervaren om te gaan en staan waar -ie maar wil op de Europese wateren.

De vaareigenschappen van de nieuwe Drifter beloven bovengemiddeld te zijn. Aquanaut kennende, overvalt je totale rust wanneer je plaatsneemt achter het dashboard. Motorgeluiden zijn nauwelijks waarneembaar met de isolatie van de motor zoals deze werf dat doet. Trillingen idem waardoor je de instrumenten nodig hebt om te weten of de Yanmar onder de kuip wel aanstaat. Verrassingen biedt het varen met een Aquanaut niet en zo hoort het ook. Met een boeg- en hekschroef manoeuvreer je tot op de millimeter nauwkeurig, de boten komt vlot op gang en draaien met ongeveer 1,5 scheepslengte de andere kant op. Een hekgolf is op rompsnelheid nauwelijks waarneembaar wat op een zorgvuldig vormgegeven onderwaterschip duidt. Eenzelfde zorgvuldigheid is ook op de bouwkwaliteit van toepassing.
Aquanaut Drifter

Technische gegevens

Ontwerp: Jan Piet Bakker
Lengte over alles:11,15 m
Breedte: 3,50 m
Diepgang: 0,90 m
Kruiphoogte: 2,40 m
Waterverplaatsing: 9 ton
Motorisering: Yanmar 4jh 80pk
CE-certificering: c

Share.

1 reactie

Leave A Reply

© 1996 - 2021 BotenBank.nl is een activiteit van Boats Group Nederland B.V.